Despre noi

Despre noi

Contact_Networking_Ana Dobre

De ce Born2BeHappy?

Proiectul s-a născut din dorința subsemnatei de a scrie o carte despre fericirea la români. O carte despre cum poate fi facilitată fericirea în mediul de afaceri și despre ce înseamnă pentru români să se simtă fericiți la locul de muncă. În cercetarea mea, am avut bucuria să întâlnesc oameni minunați, care m-au inspirat și mi-au dat aripi.

Părerile sunt împărțite. Se pare că românii sunt fie patetici, fie fataliști.  În business sau în viața personală, unii inventează tot felul de povești învăluitoare, din care nu prea se poate naște o soluție, ci ies la iveală mai degrabă tonalități tragice, întocmai ca în sonata Patetica, a genialului Beethoven. Alții, se lasă învăluiți de pesimism și de o neputință învățată de-a lungul veacurilor, plecându-se în fața unui destin implacabil, precum ciobănașul din Miorița sau domnitorii de odinioară în fața Înaltei Porți, după bătăliile pierdute.

Mai mult, se spune că românii zilelor noastre sunt extrem de competitivi și interesați doar de câștiguri cât mai semnificative. Deci, cum ar putea să fie fericiți?!

Born2BeHappy urmărește să demonteze aceste stereotipuri despre români.

Vrem să arătăm aici că românii vor, pot și știu să fie fericiți, în pofida istoriei tulburate și tulburătoare. Vrem să provocăm o revoluție a spiritului românesc. Vrem să facilităm atingerea unei mase critice privind fericirea, care să genereze o schimbare de paradigmă în România. Și vrem să punem bazele unui proiect multimedia dezvoltat de români, cu români și pentru români. Primul pas l-am făcut în acest an, prin organizarea Festivalului Fericirii.

În această pagină veți găsi povești cu și despre oameni frumoși. Oameni obișnuiți și extraordinari, deopotrivă. Oameni a căror fericire reverberează în ceilalți, dând naștere unei spirale a fericirii. Oameni care ne scot din rutina vieții, spre a ne purta pe căile fericirii și libertății.

Despre sufletul proiectului

01.
Cum mă văd alții.

Cei care mă cunosc spun că sunt o fire deschisă, caldă, empatică, veselă, bună ascultătoare, dornică să exploreze, visătoare şi surprinzătoare.  O persoană care pune suflet în ceea ce face, un suflet curajos, animat de o mare dorinţă de a contribui şi de a evolua. Cei care mă întâlnesc pentru prima dată spun că port un zâmbet molipsitor pe buze şi că radiez entuziasm.

02.
Cum mă văd eu.

După mai bine de 10 ani de comunicare (corporatistă și mass-media), asezonați cu o seriozitate scorțoasă, m-am reinventat și mi-am asumat...o seriozitate jucăușă.

Sunt felicita-tor. Adică facilitator de fericire.

Mă joc, atât cu copii, cât și cu adulți. Visez că tot mai mulți români vor și pot face saltul cuantic spre o viață mai fericită și împlinită. 

03.
Formări esenţiale.

Solution Focused Coaching

Certificare LEGO® SERIOUS PLAY®

Comunicare relaţională prin Metoda ESPERE®

NLP

Echipa

  • Mihaela Danciu

    Sunt felicita-tor. Adică facilitator de fericire. Starea de joc mă definește....

  • Cristina Grecu

    Sunt pasionată de artă și de frumos. Și îmi place...

  • Cristian Niculae

    Sunt fotograf, specializat în fotografie de eveniment și fotografie de...

Activitățile noastre

01.
Festivalul Fericirii

O săptămână consacrată fericirii, 7 zile în care ne dorim ca fericirea să cuprindă întreaga țară, “luându-se” de la unii la alții, ca o „epidemie” de voie bună, entuziasm, bună dispoziție și poftă de viață trăită cu sens. O săptămână în care să generăm și să propagăm cât mai multe “unde de fericire”. Pe parcursul întregului an.

02.
Training

Relațiile de calitate - s-a dovedit științific - sunt cheia unei vieți fericite. Cu ajutorul Metodei de comunicare relațională ESPERE®, toți cei pasionați de transformarea vieții lor pot face pași semnificativi spre întâlnirea cu fericirea.

03.
Coaching

Solution Focused Coaching se poate dovedi un instrument esențial pe drumul tău în căutarea fericirii. Învățând să apreciezi ceea ce deja merge bine în viața ta, vei privi lumea dintr-o perspectivă mai optimistă și-ți vei descoperi noi resurse pentru o viață mai împlinită.

 

 

04.
Team Building 

De cele mai multe ori, locul de muncă este scena unor relaţii distructive, bazate pe descalificări, descurajări, impuneri şi culpabilizări. Pentru ca o organizație să devină locul predilect de manifestare al unor relații sănătoase, am creat programe de team building unice, distractive, și experiențe inedite pentru echipe fericite.

05.
Cărți (în curs de publicare)

Fericirea la locul de muncă, un paradox? este o cercetare amplă, despre modalități practice de facilitare a fericirii în mediul organizațional românesc. Un studiu complex despre ce înseamnă pentru români să se simtă fericiți la locul de muncă. O inițiativă unică în peisajul autohton, programată să vadă lumina tiparului în Martie 2019.

06.
Resurse

Fericirea nu este un subiect nou. Și nici un subiect facil sau superficial, cum ar crede unii. Este un subiect serios, care se învață. Pe Born2BeHappy, îți facilităm accesul la nenumărate comori. Te invit să te alături unei comunități fascinante, pasionate de fericire.