Targul Firmelor de Exercitiu Constanta

Târgul Firmelor de Exercițiu - Constanța, 22 noiembrie 2015

Evenimentul s-a desfășurat la Hotel Ibis Constanța și a găzduit 300 de elevi ai claselor a XII-a din licee de pe teritoriul a 3 județe: Constanța, Ialomița și Călărași.

Participanții și-au promovat firmele de exercițiu în standurile special amenajate, au simulat tranzacții comerciale cu partenerii de afaceri prezenți la Târg și apoi și-au susținut planurile de afaceri în fața juriului. Elevii au fost recompensați cu diplome și medalii, premii în bani, cărți de antreprenoriat și genți școlare. În plus, ocupanții locurilor I, II și III au primit mingi semnate de Gică Hagi.

Firma de exerciţiu este o metodă didactică, modernă şi interactivă care are drept scop dezvoltarea spiritului antreprenorial al elevilor din clasa a XI-a/a XII-a, prin simularea unui număr însemnat de activităţi şi procese dintr-o firmă reală.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului POSDRU "Învață cu noi să devii antreprenor!", inițiat și implementat de Asociația Euro Brăila, în parteneriat cu Colegiul Comercial Carol I Constanța.

Pe parcursul proiectului, derulat pe o perioadă de 10 luni, elevii au fost în contact direct cu mediul real de afaceri, descoperind tainele vieții de antreprenor. În plus, aceștia și-au exersat competențele antreprenoriale dobândite prin înființarea unei firme de exercițiu, de a cărei promovare și susținere s-au ocupat îndeaproape, după modelul antreprenorial real.

La nivelul țării, proiectul "Învață cu noi să devii antreprenor!" a fost implementat de Asociația Euro Brăila, în partenieriat cu Colegiul Economic “Ion Ghica” (Târgoviște), Colegiul Comercial “Carol I” (Constanţa), Colegiul Economic “Virgil Madgearu” (Ploiești) și Colegiul Economic “Ion Ghica” (Brăila).

No Comments Yet.

Leave a comment