Relatii de cuplu

"Fără ucenicia durerii, fericirea nu este solidă. Dragostea care durează trei ani este cea care nu a urcat munții, și nici nu a ajuns în prăpăstii, este cea care îți cade mură-n gură." (Frédéric Beigbeder)

Îți aduci aminte de anii îndrăgostirii?

Parcă vedeai totul în culori mai vii, inima îți bătea de-a dreptul vijelios și viața îți părea un tablou desprins din Rai. Erai mai degrabă preocupat(ă) să dăruiești, decât să primești, nu-i așa? Parcă erai la un concurs în care cel care dăruiește mai mult, câștigă. Erai un generator de fericire!

Și acum, cum ești?

Te-ai “așezat” confortabil în rutina vieții cotidiene? Ai uitat să mai dăruiești ca la începuturi și ai devenit, mai degrabă, “consumator” de fericire? Din “prinț”, ai ajuns mai degrabă “cerșetor”? Pretinzi din ce în ce mai mult și dăruiești mai puțin? El/ea se uită într-o direcție și tu în cealaltă? Ați devenit mai degrabă doi străini sub același acoperiș? Sau au apărut copiii și ați uitat de voi doi?

Relațiile de cuplu sunt, poate, unele dintre cele mai împlinitoare, dar și cele mai solicitante. Dacă vrei să fii parte a unui cuplu longeviv, îți cer muncă de o viață. Cer să fie hrănite, ca orice entitate vie. Cer atenție, iubire, putere de a ierta, capacitate de a accepta și voință de a continua în momentele dificile.

Fiecare dintre noi ne-am confruntat cu dificultăți în relația de cuplu. În teorie, totul pare roz. În fond, ce ar putea fi mai plăcut și mai ușor decât să iubești și să fii iubit?! Pare o joacă de copii! În practică, însă, descoperim numeroase dificultăți. Iubirea e roz, mai ales la începuturile unei relații. Apoi, treptat, rozul se îmbâcsește cu tonuri de gri. Canalul iubirii se înfundă, la fel ca arterele suferinzilor de boli cardiace. Eu sunt aici spre a te sprijini să desfunzi canalul iubirii, să-l decolmatezi de aluviunile aduse de ani de neînțelegeri și să ajuți iubirea să curgă, din nou, liberă, în relația voastră.

Lucrez în sesiuni individuale pentru restabilirea echilibrului în relația de cuplu și regăsirea bucuriei în doi.

Lucrez cu ambii parteneri, față în față, nu pentru a se înfrunta, ci pentru a se asculta reciproc, într-un proces ghidat de evoluție personală și a relației lor de cuplu. Lucrez cu voi doi pentru construirea unui limbaj pozitiv în comunicarea de cuplu. Vă sunt alături ca să faceți saltul cuantic de la reproșuri, la aprecieri; de la mustrări, la încurajări; de la blamare, la susținere; de la culpabilizare, la responsabilizare; de la evitare, la asumare.

Lucrez cu fiecare partener individual, spre a-l sprijini să-și recâștige încrederea în sine, să-și asume responsabilitatea pentru acțiunile sale, să se poziționeze în cuplu, să-și exprime așteptările, să-și depășească fricile și să dea curs dorințelor. Lucrez cu fiecare partener pentru a se autocunoaște, a-și descoperi noi resurse și a le pune în slujba unei relații de cuplu fericite. Nu prin sacrificiu, ci prin efort conștient, asumat, de ambele părți.

Dacă ești pregătit(ă) să faci ceva pentru a-ți îmbunătăți relația cu partenerul de cuplu, te invit la ședințe de consiliere individuală. Vom lucra în mod concret, pornind de la dificultățile cu care te confrunți în prezent, și-ți voi propune soluții personalizate, pentru echilibrarea sau, după caz, vindecarea relației tale.

Dacă simți că relația ta de cuplu este în derivă și vrei să o (re)animi, sunt doar la un e-mail distanță.

Dacă simți că în cuplul tău e loc de mai bine, acesta începe cu tine!

Te aștept să te însoțesc în călătoria ta spre viața de cuplu la care, deocamdată, doar visezi! Căci visul - însoțit de eforturi conștiente, asumate - devine realitate!

No Comments Yet.

Leave a comment