Somatizari

Cu siguranță, te-ai confruntat deja cu momente în care corpul tău a reacționat la o situație pe care ai perceput-o ca “neplăcută”.

Fie că te-ai “trezit” cu o gripă nesuferită peste noapte, după o îndelungă suprasolicitare, fie că ai ajuns la afecțiuni mai grave (mergând până la cancer), toate sunt expresii fizice ale unor suferințe emoționale.

Somatizările (manifestarea simptomelor unor boli în absența cauzelor medicale)  și bolile sunt limbaje ale corpului, semnale prin care acesta ne arată că ceva nu este în armonie în noi înșine. O somatizare este departe de a ne fi inamic. Este un bun prieten, care ne sprijină să ne reașezăm viața pe un făgaș sănătos, în deplină armonie cu ființa noastră.

Somatizările și bolile ne prilejuiesc re-întâlnirea cu noi înșine. Când ne îmbolnăvim, avem o întâlnire forțată cu ceea ce nu am reușit să spunem de-a lungul timpului. Boala este expresia agresivă - față de propriul trup - a unei tăceri nedigerate. Și, în același timp, este un apel imperativ de a ne auzi pe noi înșine, de a ne re-conecta cu ființa noastră autentică.

Dacă te întrebi cum de a intrat această somatizare/afecțiune în viața ta (de ce ți se întâmplă tocmai ție așa ceva), îți propun să lucrăm în ședințe individuale pentru a-i descoperi sensul. Dincolo de cauza medicală, vei descoperi semnificația emoțională a problemei de sănătate cu care te confrunți. Și vei afla ce demersuri se impun pentru a te elibera de suferința ta fizică.

Eu te voi ghida în tot acest proces, astfel încât să-ți facilitez re-conectarea cu tine însuți/însăți și îți voi propune “remedii” personalizate, spre a-ți grăbi vindecarea. Nu am o “rețetă” universală, soluțiile propuse sunt adaptate fiecărui caz și vindecarea depinde de punerea în practică a sugestiilor oferite. Cheia, însă, este la tine.

Totul depinde de abilitatea ta de a intra în contact cu propriile emoții, pentru a-ți explora inconștientul și a-ți descoperi răni neștiute și netratate de ani de zile.

Totuși, fii prevenit: mecanismele de protecție mentală sunt solide și tind să înconjoare rana emoțională ca un cocon, greu de…spart. [Ceea ce, în sine, este chiar un lucru bun. De ce? Pentru că suntem protejați până în momentul în care suntem pregătiți să acceptăm situația și suntem capabili să luăm măsuri.] Asta înseamnă că e posibil să dureze ceva timp până ajungi să descoperi sursa suferinței tale. Dacă, însă, reușesti să-ți accesezi emoția, este posibil să faci descoperiri uimitoare chiar din prima ședință.

Indiferent de situație, descoperirile te vor ajuta să-ți pui ordine în viață și să te aliniezi cu tine însuți/însăți.

Dacă ești hotărât(ă) să te eliberezi de boala ta (acesta este pasul decisiv!), sunt la un e-mail distanță. Te aștept cu inima deschisă spre a-ți prilejui întâlnirea cu tine și re-întâlnirea cu sănătatea și bucuria de viață!

P.S. Nu îți ofer niciun fel de garanții de vindecare (aceasta depinde de tine). Pot doar să te asigur că voi face tot ce îmi stă în putere spre a te însoți – cu calm, empatie, răbdare și compasiune – să-ți vindeci viața și să o trăiești plenar de acum înainte.

No Comments Yet.

Leave a comment